Hur stor är chansen att vinna i Roulette?

När det kommer till Roulette, så beror dina odds på vilken variant du väljer att spela. Om du väljer att spela den mest populära varianten, Europeisk roulette, så är husets fördel 2.7% vilket ger dig ganska höga odds. Väljer du dock att spela den amerikanska varianten med den kända dubbelnollan, Amerikansk roulette som det kallas så är husets fördel istället 5.26% vilket är en märkbar skillnad.

Dina odds i bordsspelet

Det är dock inte endast husets fördel som utger dina odds utan det beror även på hur du väljer att placera dina bets. Om du väljer att endast spela på ett specifikt nummer så är vinstchansen lika stor som huset har fördel, alltså antingen 2.7% eller 5.26%, beroende på vilken roulettevariant du väljer att spela. Men vad som gör detta bet så speciellt är att det ger en utdelning på så mycket som 35:1 vilket betyder att du kan vinna rätt stora summor utan att din insats är märkbart hög.

Vill du däremot spela lite lite säkrare så finns de så kallade ”outside bets” som har ett odds på 48.65% där du spelar på till exempel rött/svart, udda/jämnt eller högt/lågt. Dessa bets har dock endast en utbetalning på 1:1. Är du lite djärvare så kan du välja att spela ”inside bets” som till exempel bet på dussin, kolumnbet, parbet, gruppbet eller linjebets. Dessa specialbets ger en utbetalning på från 2:1 upp till 17:1 och hur hög din vinstchans är beror på om du spelar Amerikansk eller Europeisk roulette.