Kort om Black Jack varianter

Atlantic City

På de flesta casinon online finns denna variant i både multihand och enkelhand. Detta spel använder åtta stycke kortlekar och är väldigt likt den ”vanliga” varianten. Dealern börjar med två kort och har denne blackjack direkt så avslutas spelet och man förlorar bara insatsen, det innebär att man inte hinner dubbla eller splitta. Den som är dealer måste även stanna på 17.

Europeisk

Detta spel är väldigt likt det vanliga spelet, det finns dock ett par variationer i regelboken. I standardvarianten så tar dealern ett kort till vid 17, här måste dealern stanna. Man får dessutom bara dubbla sin insats om summan av de två korten man fått i början är 9, 10 eller 11. Att ”folda” är heller inte tillåtet.

Spela black jack

Bonus

Bonus Black Jack har samma regler som den Europeiska med en skillnad. Detta är att som spelare så kan man ta del av ett slags bonusvad, detta vid sidan om det vanliga spelet. Man vinner denna bonus om man får blackjack med ett ess tillsammans med en knekt. Får man båda dessa i spader så vinner man hela 50 gånger insatsen. Bonus Black Jack använder sig av två stycken kortlekar.

Pontoon

På ett flertal sätt så är Pontoon likt det klassiska blackjack. Det som skiljer dessa åt är att man dela ut alla korten med bildsidan nedåt. Det finns även något som heter ”Five card trick” i Ponton. Detta är den nästa bästa handen i spelet och man måste inte ens ha 21, lite speciellt och extra roligt.